Kad posao preuzme čitav život: kako izbjeći burnout?

Kad posao preuzme čitav život: kako izbjeći burnout?

U razgovoru sudjeluju

Tijana Debelić Psiholog i supervizor

Pomaže drugima da upoznaju sebe i žive smislen i ispunjen život. 2018. godine pokrenula je Psi Qonsult: prostor susreta, bliskosti i promjene.

Naš život oblikuje naš posao. Radimo često i više od onih uobičajenih 8 sati, nerijetko se trudimo i više nego što se od nas očekuje i sve češće doživljavamo burnout, odnosno pregorijevanje na poslu, osjećaj da više jednostavno ne možemo. Moramo li biti toliko zaposleni? I kako zadržati zdravu ravnotežu posla i života? Tijana Debelić razgovara s 27-godišnjim Markom koji se bavi poslom za koji je pregorijevanje normalno, očekivano pa čak i poželjno.

Svakako vam preporučujemo da poslušate čitav podcast, ali evo i najvažnijih dijelova:

2:50 Kako izgledaju posljedice pregorijevanja na poslu?

4:20 Gdje je granica privatnog i poslovnog života?

Pročitajte i tekst o postavljanju granica između privatnog i poslovnog života!

8:20 Kako prepoznati ozbiljne faze burnouta?

18:20 Perfekcionizam kao bolest modernog doba

23:00 Nesavršenost je dobra

24:35 Kako trenirati asertivnost?

Saznajte više o asertivnosti u ovom članku!

O podcastu

Budi Dobro. Budi CE Podcast je mjesto gdje zajedno sa psiholozima pričamo o raznim temama koje nas često muče.

Svaki podcast predstavlja razgovor sa psihologom. Iako su zbog anonimnosti imena promijenjena, glasovi koje čujete su stvarni, a njihove priče istinite i autentične.

Ovdje smo da vas potaknemo da kroz dijalog i stručne savijete pronađete put prema boljem unutarnjem osjećaju. Terapijski proces intiman je, složen i višeslojan. Zahtijeva trud i posvećenost s obje strane. Ako trebate pomoć, na stranici Psihološke pomoći potražite kontakte pružatelja pomoći.

Poslušaj i druge podcaste

Blagdani mogu donijeti i sreću i tugu: kako ih pomiriti?
Tijana Debelić

Blagdani mogu donijeti i sreću i tugu: kako ih pomiriti?

Pokloni, kolači, lampice, radost,… sve je to idealna slika blagdana. No, za mnoge od nas ovo je i vrijeme usamljenosti, tuge, pretjeranih očekivanja….Naša psihologinja Tijana porazgovarala je s Veronikom, četrdesetgodišnjom majkom troje djece, o ljepoti ali i tuzi Božića, a koji ju svake godine iznova dočekaju u paru.

Pročitaj još

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.