Kad posao preuzme čitav život: kako izbjeći burnout?

Kad posao preuzme čitav život: kako izbjeći burnout?

U razgovoru sudjeluju

Tijana Debelić Psiholog i supervizor

Pomaže drugima da upoznaju sebe i žive smislen i ispunjen život. 2018. godine pokrenula je Psi Qonsult: prostor susreta, bliskosti i promjene.

Naš život oblikuje naš posao. Radimo često i više od onih uobičajenih 8 sati, nerijetko se trudimo i više nego što se od nas očekuje i sve češće doživljavamo burnout, odnosno pregorijevanje na poslu, osjećaj da više jednostavno ne možemo. Moramo li biti toliko zaposleni? I kako zadržati zdravu ravnotežu posla i života? Tijana Debelić razgovara s 27-godišnjim Markom koji se bavi poslom za koji je pregorijevanje normalno, očekivano pa čak i poželjno.

Svakako vam preporučujemo da poslušate čitav podcast, ali evo i najvažnijih dijelova:

2:50 Kako izgledaju posljedice pregorijevanja na poslu?

4:20 Gdje je granica privatnog i poslovnog života?

Pročitajte i tekst o postavljanju granica između privatnog i poslovnog života!

8:20 Kako prepoznati ozbiljne faze burnouta?

18:20 Perfekcionizam kao bolest modernog doba

23:00 Nesavršenost je dobra

24:35 Kako trenirati asertivnost?

Saznajte više o asertivnosti u ovom članku!

O podcastu

Budi Dobro. Budi CE Podcast je mjesto gdje zajedno sa psiholozima pričamo o raznim temama koje nas često muče.

Svaki podcast predstavlja razgovor sa psihologom. Iako su zbog anonimnosti imena promijenjena, glasovi koje čujete su stvarni, a njihove priče istinite i autentične.

Ovdje smo da vas potaknemo da kroz dijalog i stručne savijete pronađete put prema boljem unutarnjem osjećaju. Terapijski proces intiman je, složen i višeslojan. Zahtijeva trud i posvećenost s obje strane. Ako trebate pomoć, na stranici Psihološke pomoći potražite kontakte pružatelja pomoći.

Poslušaj i druge podcaste

Kako izaći iz začaranog kruga loših navika?
Tijana Debelić

Kako izaći iz začaranog kruga loših navika?

Svi znamo da bismo trebali paziti na prehranu, biti fizički aktivni, piti dovoljno tekućine… ali vrlo često lošije navike pobijede. Naša Tijana Debelić razgovara s 41-godišnjom Irenom.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.