Home – Hero banner

Budi TU. Budi CE.

Znaš li što znači Budi TU? Možda trebaš nekoga ili netko treba tebe? Uz okus Cedevita Pink Grejp i ti podržavaš rad Udruge Europa Donna Hrvatska koja brine o mentalnom i fizičkom zdravlju osoba oboljelih od raka dojke.

Podrži bližnju osobu dok se bori s teškim trenucima.

Podrži bližnju osobu dok se bori s teškim trenucima.

U našoj regionalnoj kampanji BUDI TU. BUDI CE. 6 hrabrih žena, zajedno sa svojim najmilijima, govorilo je o važnosti podrške okoline u prevladavanju ove teške bolesti.

O kampanji

Loša dijagnoza mijenja život iz temelja. Prate ju osjećaj neizvjesnosti, straha, gubitka kontrole i brojne druge snažne emocije. Rak dojke najčešći je uzrok smrti od malignih tumora žena diljem svijeta.

U listopadu se ružičastom bojom obilježava borba protiv raka dojke i podiže svijest o važnosti redovitih samopregleda u svrhu ranog otkrivanja raka.

U okviru ovogodišnje kampanje Cedevita je u listopadu na tržište plasirala okus Pink Grejp u simboličnom ružičastom pakiranju od 200 grama te donirala sredstva udrugama koje brinu o mentalnom i fizičkom zdravlju oboljelih od raka dojke u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

Uz Cedevitu Pink Grejp, koju možete kupiti u poslovnicama DM i Spar, imate priliku podržati rad udruga i poručiti svim ženama oboljelima od raka dojke da nisu same. Cedevita vas poziva da budete TU za sve koji prolaze ovu tešku borbu, da budete TU za vaše najbliže, budete TU za sebe.

Budi TU. Budi CE.

Što zapravo znači biti tu za nekoga?

Pogledaj što oboljelima i njihovim najbližima znači biti tu

Ovi iskreni i emotivni razgovori oboljelih osoba i njihove podrške pokazuju koliko je važno biti tu za druge dok život pred njih stavlja velike, teške izazove. Koliko je važno postaviti jednu svoju ruku i pomoći im da preskoče te izazove, a onda i drugu kako bismo ih uhvatili, da ne padnu na dno.

Sanja i Marija

Dok nama bliska osoba prolazi kroz životne borbe, najvažnija stvar koju možemo pružiti je podrška. Samo to što smo tu ponekad je glasnije od bilo koje izgovorene riječi. Slušajmo, zagrlimo, pružimo ruku. Budimo TU.

Nives i Mirjana

Podrška - jedna od najpotrebnijih stvari dok vodimo životne bitke. Budimo tu jedni za druge. Pružimo ruku dok je druga osoba u nevolji, zagrlimo, pokažimo malim djelima da smo tu i ono najvažnije, da ne idemo nigdje. Budi TU.

Pročitaj i savjete stručnjaka

Kako djeci javiti lošu vijest, pružiti im podršku i uključiti ih u proces?
Latinka Basara

Kako djeci javiti lošu vijest, pružiti im podršku i uključiti ih u proces?

Mnogo je toga za razmotriti kad promišljamo o načinu na koji djeci treba prenijeti vijest da je član njihove obitelji obolio od raka dojke ili druge maligne bolesti. Vijest je posebno teška ako se radi o majci djeteta, ako su djeca mala i u situacijama ako se radi o već proširenoj bolesti.

Kako biti podrška pri suočavanju s teškom dijagnozom?
Latinka Basara

Kako biti podrška pri suočavanju s teškom dijagnozom?

Vijest o bolesti kod većine ljudi i dalje može asocirati na životnu opasnost i tako uzrokovati vrlo intenzivne emocije. Nakon vijesti da je neka nama poznata osoba oboljela od maligne bolesti, osjetit ćemo emocije koje nam možda neće biti sasvim jasne i očekivane, niti će nas jasno voditi u smjeru toga što bismo dalje trebali činiti. Donosimo savjete kako biti podrška oboljelima?

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.