Kada se digitalni svijet prelije u stvarni: kako se obraniti od opasnosti?

Kada se digitalni svijet prelije u stvarni: kako se obraniti od opasnosti?

U razgovoru sudjeluju

Tijana Debelić Psiholog i supervizor

Pomaže drugima da upoznaju sebe i žive smislen i ispunjen život. 2018. godine pokrenula je Psi Qonsult: prostor susreta, bliskosti i promjene.

Naša psihologinja Tijana Debelić otvoreno je s Petrom razgovarala o svemu sa čime se Petra suočila – i pokušala njoj, ali i svima nama, razjasniti pojmove s kojima se tek odnedavna susrećemo, poput cyber bullyinga, a koji su opasni za generacije koji uz online kanale odrastaju i žive.

1:20 O Petrinom ulasku u digitalni svijet

6:50 Petra o problemu privatnosti i zadiranju u njen svijet

8:42 Što je dovelo do vala mržnje prema Petri i kako je ta mržnja izgledala

11:00 Koliko je opasna pogreška na internetu i društvenim mrežama?

12:30 Svakodnevno slanje golih fotografija

16:30 Petra opisuje cyber zlostavljanje iz srednje škole

18:15 Što je cyber bullying?

24:00 Zašto je za Petru Tik Tok najtoksičnija mreža?

32:00 Opasnosti osvetničke pornografije

Foto: Marin Tironi/Pixsel

O podcastu

Budi Dobro. Budi CE Podcast je mjesto gdje zajedno sa psiholozima pričamo o raznim temama koje nas često muče.

Svaki podcast predstavlja razgovor sa psihologom. Iako su zbog anonimnosti imena promijenjena, glasovi koje čujete su stvarni, a njihove priče istinite i autentične.

Ovdje smo da vas potaknemo da kroz dijalog i stručne savijete pronađete put prema boljem unutarnjem osjećaju. Terapijski proces intiman je, složen i višeslojan. Zahtijeva trud i posvećenost s obje strane. Ako trebate pomoć, na stranici Psihološke pomoći potražite kontakte pružatelja pomoći.

Poslušaj i druge podcaste

Blagdani mogu donijeti i sreću i tugu: kako ih pomiriti?
Tijana Debelić

Blagdani mogu donijeti i sreću i tugu: kako ih pomiriti?

Pokloni, kolači, lampice, radost,… sve je to idealna slika blagdana. No, za mnoge od nas ovo je i vrijeme usamljenosti, tuge, pretjeranih očekivanja….Naša psihologinja Tijana porazgovarala je s Veronikom, četrdesetgodišnjom majkom troje djece, o ljepoti ali i tuzi Božića, a koji ju svake godine iznova dočekaju u paru.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.