Kada se digitalni svijet prelije u stvarni: kako se obraniti od opasnosti?

Kada se digitalni svijet prelije u stvarni: kako se obraniti od opasnosti?

U razgovoru sudjeluju

Tijana Debelić Psiholog i supervizor

Pomaže drugima da upoznaju sebe i žive smislen i ispunjen život. 2018. godine pokrenula je Psi Qonsult: prostor susreta, bliskosti i promjene.

Naša psihologinja Tijana Debelić otvoreno je s Petrom razgovarala o svemu sa čime se Petra suočila – i pokušala njoj, ali i svima nama, razjasniti pojmove s kojima se tek odnedavna susrećemo, poput cyber bullyinga, a koji su opasni za generacije koji uz online kanale odrastaju i žive.

1:20 O Petrinom ulasku u digitalni svijet

6:50 Petra o problemu privatnosti i zadiranju u njen svijet

8:42 Što je dovelo do vala mržnje prema Petri i kako je ta mržnja izgledala

11:00 Koliko je opasna pogreška na internetu i društvenim mrežama?

12:30 Svakodnevno slanje golih fotografija

16:30 Petra opisuje cyber zlostavljanje iz srednje škole

18:15 Što je cyber bullying?

24:00 Zašto je za Petru Tik Tok najtoksičnija mreža?

32:00 Opasnosti osvetničke pornografije

Foto: Marin Tironi/Pixsel

O podcastu

Budi Dobro. Budi CE Podcast je mjesto gdje zajedno sa psiholozima pričamo o raznim temama koje nas često muče.

Svaki podcast predstavlja razgovor sa psihologom. Iako su zbog anonimnosti imena promijenjena, glasovi koje čujete su stvarni, a njihove priče istinite i autentične.

Ovdje smo da vas potaknemo da kroz dijalog i stručne savijete pronađete put prema boljem unutarnjem osjećaju. Terapijski proces intiman je, složen i višeslojan. Zahtijeva trud i posvećenost s obje strane. Ako trebate pomoć, na stranici Psihološke pomoći potražite kontakte pružatelja pomoći.

Poslušaj i druge podcaste

Dobro si, a nisi: kako si dopustiti da se osjećamo loše?
Tijana Debelić

Dobro si, a nisi: kako si dopustiti da se osjećamo loše?

Smijemo li se osjećati loše? Što učiniti kada je sve dobro, ali mi se ne osjećamo dobro? Postoje li dani kada se želimo samo stisnuti ispod dekice uz seriju ili film, ali si onda zamjeramo što smo to učinili? Psihologinja Tijana Debelić razgovara sa studenticom Ivanom koja ima takav problem

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.