Dobro si, a nisi: kako si dopustiti da se osjećamo loše?

Dobro si, a nisi: kako si dopustiti da se osjećamo loše?

U razgovoru sudjeluju

Tijana Debelić Psiholog i supervizor

Pomaže drugima da upoznaju sebe i žive smislen i ispunjen život. 2018. godine pokrenula je Psi Qonsult: prostor susreta, bliskosti i promjene.

Smijemo li se ponekad osjećati loše? Što učiniti kada je sve naizgled dobro, ali mi se ne osjećamo dobro? Postoje li dani kada se želimo samo stisnuti ispod dekice uz seriju ili film, ali si onda zamjeramo što smo to učinili? Naša psihologinja Tijana Debelić razgovara sa studenticom Ivanom koja ima upravo takav problem: ona si jednostavno ne oprašta loše dane. Kako je do toga došlo, poslušajte u podcastu BudiDobroBudiCE!

1:38 Kako se i zašto Ivani događa trenutak „da joj se ništa ne da“

5:28 Poremećaj prilagodbe – privremeno stanje kada se osoba ne može prilagoditi novonastaloj situaciji

8:00 Dvojba „jesam li ja ondje gdje trebam biti“

11:00 Konstantno preispitivanje i borba s negativnim mislima

11:32 Imati pravo na tugovanje

17:10 Ivani je traženje pomoći slabost

22:18 Promjena vjerovanja o nevažnosti naših problema

22:35 Priprema za razgovor s roditeljima

35:20 Staviti se u roditeljske cipele

O podcastu

Budi Dobro. Budi CE Podcast je mjesto gdje zajedno sa psiholozima pričamo o raznim temama koje nas često muče.

Svaki podcast predstavlja razgovor sa psihologom. Iako su zbog anonimnosti imena promijenjena, glasovi koje čujete su stvarni, a njihove priče istinite i autentične.

Ovdje smo da vas potaknemo da kroz dijalog i stručne savijete pronađete put prema boljem unutarnjem osjećaju. Terapijski proces intiman je, složen i višeslojan. Zahtijeva trud i posvećenost s obje strane. Ako trebate pomoć, na stranici Psihološke pomoći potražite kontakte pružatelja pomoći.

Poslušaj i druge podcaste

Blagdani mogu donijeti i sreću i tugu: kako ih pomiriti?
Tijana Debelić

Blagdani mogu donijeti i sreću i tugu: kako ih pomiriti?

Pokloni, kolači, lampice, radost,… sve je to idealna slika blagdana. No, za mnoge od nas ovo je i vrijeme usamljenosti, tuge, pretjeranih očekivanja….Naša psihologinja Tijana porazgovarala je s Veronikom, četrdesetgodišnjom majkom troje djece, o ljepoti ali i tuzi Božića, a koji ju svake godine iznova dočekaju u paru.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.